Primarul Romei: nu putem accepta imigranți români „fără nici o normă”

Publicat: 15 02. 2012, 10:33
Actualizat: 24 07. 2012, 11:15
Primarul Romei, Walter Veltroni, candidat la funcția de secretar al Partidului Democrat italian (PD, centru-stânga) a declarat luni, la congresul formațiunii, că Italia nu poate continua să accepte imigranți români "fără nici o normă".

Primarul Romei, Walter Veltroni, candidat la funcția de secretar al Partidului Democrat italian (PD, centru-stânga) a declarat luni, la congresul formațiunii, că Italia nu poate continua să accepte imigranți români "fără nici o normă", potrivit paginii electronice a cotidianului Corriere della Sera.

"De când România a aderat la Uniunea Europeană, avem un aflux masiv de români. Iar foarte mulți dintre aceștia s-au făcut răspunzători de comiterea unor infracțiuni", a declarat Veltroni în fața membrilor Partidului Democrat.

El a subliniat faptul că autoritățile italiene trebuie să schimbe impresia imigranților români că nu pot fi pedepsiți pe teritoriul italian deoarece sunt cetățeni comunitari, adoptând o serie de măsuri punitive împotriva celor care comit infracțiuni.

"Nu m-aș fi opus aderării Românii la UE, decizie care a fost luată, de altfel, de precedentul Guvern, dar aș fi afirmat răspicat că fluxul de imigranți trebuie să se supună anumitor norme. Cei care vin din Europa au, în schimb, impresia că nu pot fi pedepsiți", a adăugat Veltroni la congresul consacrat politicilor economice ale Partidului Democrat.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro