Procurorul general interimar, despre cazul bebelușilor din Argeș: Nu putem face mare lucru

Publicat: 14 03. 2016, 16:34
Actualizat: 14 03. 2016, 17:59

„Nu putem face mare lucru. S-au făcut audieri și autopsii. Nu s-a identificat cauza acelei nenorociri. Până când nu vom avea un punct de vedere al Ministerului Sănătății, nu putem face mare lucru”, a declarat Bogdan Licu, procurorul general interimar al României.

Dosarul este intrumentat de parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, începându-se urmărirea penală „in rem cu privire la împrejurările în care a survenit decesul bebelușului infectat precum și cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani și 2 luni”, se transmitea într-un comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, la momentul demarării anchetei.

Procurorii au solicitat „efectuarea unor analize de specialitate Direcției de Sănătate Publică Argeș, Agenției Naționale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în orașele Pitești, Câmpulung și Topoloveni”.

Totodată, au fost ridicate probe din alimentele consumate de către bebelușul decedat, pentru a fi analizate, precum și documentele medicale întocmite de către reprezentanții spitalelor la internarea minorilor, mai multe persoane fiind audiate de către procurori.

În prezent, este în desfășurare și o anchetă a Ministerului Sănătății pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste îmbolnăviri.

Luni, la Spitalul Marie Curie din Capitală, potrivit managerului unității sanitare, Dan Buzatu, mai sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic- uremic (SHU).