Producătorii din industria auto românească vor produce ventilatoare mecanice. Anunțul ministrului Economiei

Publicat: 29 03. 2020, 08:32
Actualizat: 29 03. 2020, 08:53

Producătorii din industria auto din România au format un grup care va construi ventilatoare mecanice pentru spitale, în contextul crizei de coronavirus, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Potrivit ministrului, există zeci de companii locale interesate de producția de materiale strategice necesare prevenirii, combaterii și tratării Covid-19.

„Avem liste cred că de 50, 70, 80 de companii, sună, discută cu responsabili cu acest subiect. (…) Astăzi (sâmbătă – n.r.) am o întâlnire cu un posibil investitor care vine de la Cluj pentru a putea încerca o posibilă producţie de ventilatoare mecanice în România. (…) Orice producător care doreşte să facă acest lucru îl sprijinim prin finanţare, prin linii de credit cu dobândă zero, prin garanţii ale statului român, tocmai pentru a porni această producţie de materiale esenţiale”, a afirmat ministrul Economiei, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă după amiază, la Digi 24.

„Toate companiile din industria auto s-au reunit într-un grup de lucru şi doresc sprijinirea economiei româneşti, doresc producerea în ţară a acelor ventilatoare mecanice, dar toate, pe bună dreptate, ne cer un proiect, încercăm să facem acest lucru”, a afirmat ministrul Economiei.