Producătorul de aplicații informatice SAP a recunoscut că a accesat ilegal documente ale Oracle

Publicat: 15 02. 2012, 09:52
Actualizat: 03 04. 2012, 12:38
Compania germană SAP, cel mai mare producător de aplicații informatice pentru afaceri la nivel mondial, a recunoscut marți că una dintre diviziile sale a descărcat în mod ilegal documente care aparțineau firmei concurente Oracle, transmite Reuters.

Directorul general al producătorului german, Henning Kagermann, a declarat că divizia TomorrowNow nu ar fi trebuit să descarce unele documente, precizând însă că acestea nu au fost vizualizate de SAP.

"Chiar și o singură descărcare ilegală de documente este inacceptabilă, din punctul meu de vedere. Regretăm foarte mult că acestea au avut loc", a spus Kagermann.

El a adăugat că SAP este deschisă tuturor opțiunilor, inclusiv pentru o înțelegere cu Oracle, dar nu așteaptă modificări importante înainte de o audiere care va avea loc în septembrie, la un tribunal din San Francisco.

Oracle a dat în judecată SAP în luna martie, sub acuzația de "furt corporatist de mare amploare", prin folosirea codurilor de acces online ale clienților pentru a obține software protejat prin drepturi de copyright.

"Directorul general al SAP Henning Kagermann a recunoscut că au avut loc descărcări repetate de documente care aparțin Oracle", a declarat avocatul grupului american, Geoff Howard.

Oracle a cheltuit, în ultimii ani, 20 de miliarde de dolari pentru achiziții de companii care să îi consolideze poziția în raport cu SAP.

Compania germană a explicat că majoritatea descărcărilor de fișiere efectuate de TomorrowNow au avut drept scop legitim servirea clienților, dar câteva au fost ilegale.

Kagermann a mai spus că SAP va continua așa-numitul program Safe Passage de atragere a clienților Oracle și nu anticipează ca procesul cu producătorul american de software să aibă o influență negativă asupra activităților sale.(Mediafax)