RAED ARAFAT, NOUL MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII. Propunerea a fost acceptată de Traian Băsescu

Publicat: 07 11. 2012, 13:35
Actualizat: 15 07. 2016, 10:25

Raed Arafat este noul ministru al sănătății. Propunerea premierului a fost acceptată de președintele Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcția de ministru al Sănătății.

Raed Arafat va depunej urământul de învestitură în această seară la ora 19.00.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătății, printr-un decret semnat de către președintele Traian Băsescu.

Anul trecut, odată cu lansarea în dezbatere publică a proiectului noii legi a sănătății, președintele Traian Băsescu s-a lansat într-o serie de atacuri dure la adresa lui Raed Arafat care criticase prevederile privind deschiderea serviciului de urgență către operatorii privați. Șeful statului l-a acuzat pe subsecretarul de stat că este dușmanul reformei în sănătate, sugerându-i să plece de la minister dacă nu este de acord cu noua lege a sănătății, lucru care de altfel s-a și întâmplat. Acest conflict a fost scânteia protestelor de stradă de la începutul acestui an, iar ulterior șeful statului a recunoscut că atacul la Arafat a fost „o greșeală foarte mare”.