Reacția Maiei Morgenstern, după ce a aflat că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Bogota: Filmul lui Mel Gibson a avut un impact foarte puternic

Publicat: 22 04. 2019, 10:23

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a declarat că, în Catedrala Monserrate din Columbia, există portrete de mari dimensiuni ale Maiei, în rolul Fecioarei Maria, la care oamenii se închină.

Maia Morgenstern se arată impresionată de descoperire: „Acest film a avut un impact foarte puternic la vremea respectivă, a fost iubit, a fost contestat, a surescitat, a stârnit discuții, a stârnit o mare controversă, care m-a costat, m-a consumat, pentru că a fost așa, o volbură întreagă. Filmul nu a trecut neobservat și nu a fost un eveniment oarecare.

Un singur lucru pot spune. Faptul că a impresionat și că impresionează atâți oameni chipul meu sau felul în care m-am apropiat de personaj e un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează”.

„Nu am fost acolo, mi-au povestit colegi, prieteni, dar nu se cuvenea să vorbesc eu despre asta”, a spus, cu modestie, pentru Libertatea, celebra actriță.

Filmul regizat de Mel Gibson a avut un succes uriaș, dar a fost și foarte controversat. La lansare, „Patimile lui Hristos”  vândut, în SUA, nu mai puțin de 60 milioane de bilete.