România îmbătrânește sau emigrează: La fiecare 9 minute un român pleacă din țară, iar la fiecare 7 minute un român moare fără să fie înlocuit

Publicat: 13 04. 2018, 14:59

Pe lângă calitate, vom avea o problemă și cu cantitatea, a spus ea într-o dezbatere despre „noua economie” la CFA Forecast Dinner, reuniunea anuală a analiștilor financiari, scrie Ziarul Financiar

În privința României, pe lângă faptul că numărul românilor va scădea, avem o problemă și de mobilitate: suntem cel mai puțin mobili din Europa.

Oana Ciornei spune că viitorul muncii va fi total diferit de ceea ce se întâmplă acum: o persoană va schimba jobul în mai puțin de 3 ani, într-o carieră un om va schimba cel puțin o dată profesia, recalificarea va fi o soluție pentru fiecare, iar multe persoane încep să facă un venit din hobby. Organizațiile nu vor mai exista în forma de acum, iar forța de muncă va fii formată tot mai mult din freelanceri menționează ea.

În Olanda, în acest moment, 41% din forța de muncă este formată din freelanceri sau oameni cu contracte part-time.

Învățarea nu va mai fi în mâna companiilor, ci a indivizilor, iar cei care vor câștiga vor fi cei care se vor pregăti continuu.