Rusia acuză Ucraina că a lovit cu un obuz o clădire dintr-un sat de pe teritoriul rus

Publicat: 19 02. 2022, 19:38
Actualizat: 19 02. 2022, 19:39
Rusia acuză Ucraina că a lovit cu un obuz o clădire dintr-un sat de pe teritoriul rus / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

O serie de oficiali din sud-vestul Rusiei au afirmat sâmbătă că un obuz a lovit o casă din apropierea graniței cu Ucraina, acoperișul acesteia fiind distrus.

Potrivit unei informări a agenției de presă TASS, citată de Reuters, obuzul căzut la graniță nu a rănit pe nimeni.

Oficialii ucrainieni au negat două acuzații precedente potrivit cărora obuzele sale ar fi aterizat pe teritoriul rus în apropierea graniței, etichetând aceste acuze drept o „dezinformare” și spunând că forțele guvernamentale ucrainene nu au niciun interes să escaladeze tensiunile deja ridicate.

Ucrainienii spun că separatiștii pro-ruși  caută motive pentru ca Rusia să intervină

Ucrainienii îi acuză pe separatiștii pro-ruși din Donețk și Lugansk că sunt în căutarea de motive pentru o eventuală intervenție militară a Rusiei, iar partea adversă consideră că armata ucrainează pregătește un atac de amploare, iar președintele Volodimir Zelenski va da acest ordin.

”Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va ordona în curând armatei să treacă la ofensivă, să pună în aplicare un plan de invadare a teritoriului Republicilor Populare Donețk și Lugansk”, a declarat liderul separatist Denis Pushilin.

Cum s-au dat de gol separatiștii din Donbas

Conducătorii auto-proclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei au ordonat, vineri, evacuarea, în Rusia, a unui procent important din populația civilă, după o serie de explozii produse în aceeași zi în cele două regiuni.

Separatiștii, care spun că armata Kievului plănuiește un atac asupra lor, au postat pe internet declarațiile înregistrate cu anunțul evacuării.

Pe înregistrarea de pe rețeaua Telegram, liderul separatist din Donețk, Denis Pușilin afirmă: „astăzi, 18 februarie, a fost organizată o evacuare centralizată, în masă, a populației în Federația Rusă”.