Șase reținuți în vestul țării, acuzați de furturi din societăți. Cum păcăleau sistemele de alarme

Publicat: 21 08. 2019, 09:03

Potrivit IPJ Arad, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au făcut 9 percheziții în județele Timiș și Hunedoara, la domiciliile a 9 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni contra parimoniului cu moduri de operare deosebite.

În perioada martie 2018-martie 2019 cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și a unor instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor, pe raza localităților Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (jud. Alba), Deva și Criscior (județul Hunedoara) și pe raza județului Timișoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.

Au fost audiate 6 persoane, alte 3 fiind căutate în vederea luării de măsuri legale preventive.

Cele 6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat și constitutuirea unui grup infracțional.