SCRIMĂ la liceu: Un elev A SPULBERAT tabla cu o sabie, spre încântarea colegilor

Publicat: 28 09. 2018, 18:26

Într-o demonstrație de forță, încurajat de colegii care aclamau înnebuniți, elevul a distrus tabla din trei încercări. Cel mai probabil liceenii erau în pauză, pentru că în imaginile devenite virale, nu se observă niciun profesor. 

„Chiar nu mai înțeleg, ce aveți cu ei? Parcă nu știe tot globul că suntem 100% daci, așa ne antrenăm noi…”, „La cum iși tratează școala, iți dai seama ce educație și mentalitate are si ca probabil nu va ajunge prea departe”, scriu utilizatorii Reddit.

Potrivit ultimelor informații, totul s-a întâmplat la Colegiul ‘Gheorghe Asachi’ din Botoșani, iar Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă.

Gabriel Hârtie, inspector general al IȘJ, a declarat că elevii sunt în clasa XI-a, iar o comisie urmează să stabilească gradul de vinovăție al fiecărui elev.

„Școala s-a sesizat încă de ieri, vizavi de acel incident. Există o comisie acolo, se verifică toate aspectele, iar elevii care se fac vinovați vor suporta consecințele regulamentului școlar. Paguba a fost deja recuperată, din ceea ce ni s-a transmis de la unitate de învățământ, în sensul că s-a dat comandă de o altă tablă, cheltuielile fiind suportate de cei care au produs-o. Directorii au intrat în posesia acelei filmări care a apărut în spațiul virtual, nu prea pare o sabie din ceea ce au spus, ci mai degrabă o bucată de fier. Se poartă discuții cu toți copiii care au fost în clasă și se va elucida cazul”, a precizat Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean pentru Monitorul de Botoșani.