Șeful diplomației SUA, Anthony Blinken, se va întâlni săptămâna viitoare cu omologul său rus, Seghei Lavrov, dacă Rusia nu invadează Ucraina

Publicat: 18 02. 2022, 08:52
Actualizat: 18 02. 2022, 10:19
Secretarul de Stat american Antony Blinken | Foto - Profimedia Images

Secretarul de stat Antony Blinken se va întâlni săptămâna viitoare cu Serghei Lavrov, dacă Rusia nu invadează Ucraina, a anunţat joi seară Departamentul de Stat american, scrie France24.com.

Mai exact, șeful diplomației americane se va întâlni cu Serghei Lavrov în Europa, la sfârșitul săptămânii viitoare, după ce ruşii au trimis o propunere de întâlnire, iar americanii au acceptat, cu condiţia să nu existe o invazie rusă în Ucraina între timp, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Dacă invadează în următoarele câteva zile, aceasta va arăta clar că nu au fost niciodată serioşi în privinţa diplomaţiei”, a spus Price.

Preşedintele Joe Biden va discuta, vineri după-amiază, „cu liderii transatlantici despre trupele militare ruse relocate la frontiera cu Ucraina”, a spus un responsabil al Casei Albe. La discuție vor participa Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Uniunea Europeană și NATO.