Sindicaliștii Poștei Române anunță patru zile de proteste

Publicat: 06 05. 2014, 15:13
Actualizat: 07 10. 2018, 22:04
Sindicaliștii Poștei Române anunță patru zile de proteste și cer demiterea directorului

Potrivit liderului Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, Matei Brătianu, prima zi de proteste a fost stabilită pentru miercuri, când, începând cu ora 11.00, angajații vor picheta prefecturile din toată țara, iar în București protestul va avea loc în fața sediului central al Poștei Române.

A doua zi de proteste va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, în Piața Victoriei din București, unde, potrivit organizatorilor, urmează se se strângă în jur de 5.000 de oameni.

Marți, 13 mai, va fi grevă japoneză în toată țara, iar două zile mai târziu oamenii vor ieși din nou în stradă și vor picheta, de ora 10.00, sediile Oficiilor Județene de Poștă și sediul Poștei Române din Capitală.

Brătianu a anunțat că, după cele patru zile de proteste, în perioada 12-16 mai va avea loc o „amplă campanie de informare a populației cu privire la motivele care au generat protestele poștașilor”, iar în cazul în care solicitările sindicaliștilor nu vor fi soluționate, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanții structurilor de conducere, vor intra în greva foamei.

Sindicaliștii cer demiterea directorului general al Poștei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe și a oamenilor aduși de aceștia. Totodată, sindicaliștii solicită creșterea salariilor cu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziționarea de uniforme și genți poștale, precum și angajarea de personal pe locurile vacante.