Situație dramatică în Bacău: Un copil de 4 ani a căzut într-o fântână de 15 metri! – FOTO

Publicat: 03 02. 2021, 13:39
Actualizat: 06 02. 2021, 10:34

Incident dramatic în judeul Bacău unde un copil de doar 4 ani a căzut într-o fântână de 15 metri.

În cursul zilei de miercuri, 3 februarie, pompierii au fost alertați că în satul Valea Mare, comuna Faraoni, un copilaș a căzut într-o fântână de 15 metri.

Echipajele de intervenție s-au mobilizat rapid și au reușit să îl scoată pe cel mic din fântână. Copilul a fost evaluat de medicul de pe echipajul SAJ care a intervenit la fața locului și a fost transportat la UPU Bacău.

Copilul în vârstă de 4 ani, salvat de pompierii ISU Bacău

„Fântâna are o adâncime de aproximativ 15 metri și un diametru de circa 60 centimetri. Intervenția a durat aproximativ 30 de minute din momentul anunțării. Nu a fost necesară înlăturarea tuburilor de beton. Pentru extragerea minorului un salvator a intrat în puțul fântânii fiind asigurat cu cordițe”, informează autoritățile.

O intervenție de succes a pompierilor în cazul unei persoane căzute într-o fântână a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, în Botoșani. Pompierii din Botoșani au salvat o femeie de 79 de ani, care a căzut într-o fântână adâncă de 8 metri, în comuna Vlăsinești. Femeia a fost transportată conștientă la spital.

Potrivit ISU Botoșani, incidentul a avut loc în satul Sârbi, comuna Vlăsinești, iar alarma a fost dată de două vecine care treceau prin dreptul gospodăriei și au auzit strigătele de ajutor ale femeii de 79 de ani. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și o ambulanță SMURD, dar și pompierii voluntari din comună.

La sosirea forțelor de intervenție, femeia era conștientă, dar se plângea că îi este foarte frig. Pompierii au reușit să o scoată pe femeie din fântâna adâncă de 8 metri în 10 minute, în cadrul unei intervenții dificile, având în vedere că diametrul fântânii era de doar 40 de centimetri. Aceasta a preluată de echipajul SMURD și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.