Soția lui Cioloș promovează o nouă disciplină școlară. Valérie Cioloș-Villemin: „E o dură și tristă realitate. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni din partea social media„ / Ce ar trebui făcut

Publicat: 13 06. 2019, 08:23

Mindfulness reprezintă un proces psihologic prin care practicantul se concentrează asupra prezentului, își stăpânește emoțiile și folosește meditația pentru a scăpa de stres.

Mindfulness este „predată” în câteva sute de școli din Marea Britanie, în cadrul unui program pilot, pentru a se observa efectele disciplinei.

„Stres și anxietate la copii este o dură și tristă realitate.

În Australia un copil din 7 are cel puțin un episod de Tulburare mintală pe an. Cauzele? probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media…

Mai mult de 50% din condițiile de sănătate mintale își iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani.

A introduce Mindfulness în programa scolară este o modalitate de a adresa această realitate și de a dezvolta abilitățile relaționale și de rezilienta la viitori adulți”, a scris soția lui Cioloș pe Facebook.

Potrivit descrierii sale de pe Facebook, Valérie Cioloș-Villemin este Trainer autorizat de MBSR® – Programul de Reducere Stresului prin Mindfulness (Massachusetts University, US) și speaker motivațional.

Foto: Pagina de Facebook Valerie Cioloș-Villemin