Strigător la cer. Tineri cu steaguri comuniste în fața fostei închisori Pitești, unde a avut loc cumplitul Experiment Pitești: Locul unde jegurile anticomuniste au primit pedeapsa meritată – FOTO

Publicat: 19 09. 2019, 13:14

„Ieri, o delegație PCdR a sfidat cu mult curaj mizeria fascistă numită „Memorialul închisorii Pitești”, unde jegurile anticomuniste au primit pedeapsa meritată în timpul tovarășului Gheorghiu-Dej. Glorie eternă tovarășului Gheorghiu-Dej! Glorie eternă Armatei Sovietice eliberatoare!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Uniunii Tineretului Comunist.

Postarea a stârnit numeroase comentarii, cele mai multe fiind negative la adresa tinerilor.

„Dacă trăiați voi în perioada aia comunistă nu știu dacă acum mai erați așa viteji”, a comentat un internaut.

Un alt internaut scrie: „Capacitatea multora de a nu înțelege este că îmbuibații de astăzi sunt tovarășii de ieri care te trimiteau la muncă forțată pe șantierele patriei, unde munceai în cele ma crunte condiții, numai pentru vina că ai intrat în biserică, pușcărie grea dacă ai criticat sistemul…”

La închisoarea Pitești s-a desfășurat, între1949-1951, „Experimentul Pitești”, cel mai intensiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul comunist.

Foto: Facebook