Suceava: Al nouălea caz de rabie din acest an, la o vulpe ucisă de câini comunitari

Publicat: 15 02. 2012, 11:53
Actualizat: 28 02. 2012, 20:29
Un al nouălea caz de rabie a fost depistat în județul Suceava la o vulpe ucisă de cânii comunitari dintr-o comună suceveană.

Un al nouălea caz de rabie a fost depistat în județul Suceava la o vulpe ucisă de cânii comunitari dintr-o comună suceveană.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat, vineri, că în exploatația aparținând unui cetățean din comuna suceveană Stroiești o vulpe a fost ucisă, cu o zi în urmă, de câinii comunitari, cadavrul animalului sălbatic fiind adus la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava pentru efectuarea examenului virusologic. Dulgheru a spus că examenul de laborator a relevat faptul că vulpea avea rabie, astfel că medicul veterinar zonal a făcut o anchetă epidemiologică în focar, fiind luate măsurile specifice pentru astfel de situații și s-au aplicat substanțe dezinfectante pe locurile de contact cu materialul patologic.

Directorul DSVSA Suceava a mai spus că în focar va fi făcută vaccinarea antirabică de completare pentru câinii și pisicile din localitate, iar specialiștii instituției sanitare veterinare monitorizează modul de implementare a acțiunilor sanitare veterinare din acest focar. Acesta este al nouălea caz de rabie înregistrat în județul Suceava în luna ianuarie 2008.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro