Suceava: Tânără de 16 ani care a reclamat că a fost violată, reținută pentru favorizarea infractorului

Publicat: 10 11. 2013, 16:08
Actualizat: 10 11. 2013, 16:08

O tânără de 16 ani din județul Suceava, care a sesizat că a fost victima unui viol, a fost reținută după ce, în calitate de parte vătămată în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuți, a făcut declarații mincinoase, pentru a-l favoriza pe suspect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Județene Suceava, o tânără în vârstă de 16 ani, din orașul Vicovu de Sus, a reclamat că, în 17 iulie, a fost victima unui viol.

Ulterior, fata, în calitate de parte vătămată în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuți, a făcut declarații mincinoase.

Astfel, tânăra a prezentat instanței o altă situație decât cea reală cu scopul de a zădărnici cercetarea judecătorească, pentru a-l favoriza pe suspect care este arestat preventiv.

În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale față de tânăra de 16 ani pentru favorizarea infractorului, Parchetul Judecătoriei Rădăuți confirmând acest lucru. De asemenea, fata a fost reținută pentru 24 de ore.

Poliția Județeană Suceava menționează că, într-un alt caz de mărturie mincinoasă, un tânăr de 28 de ani, tot din Vicovu de Sus, a fost reținut de Parchetul Judecătoriei Rădăuți.

Tânărul este acuzat că, în calitate de martor într-un proces aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuți, a făcut afirmații mincinoase cu privire la aspectele esențiale asupra cărora a fost întrebat.