Suceveancă înșelată cu peste 8.000 de lei de un fals avocat prin metoda „accidentul”

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 25 06. 2013, 17:58

O suceveancă a fost înșelată cu peste 8.000 de lei de un bărbat care, pretinzând că este avocat, a sunat-o pe femeie și i-a spus că îl reprezintă pe fiul ei, care ar fi avut un accident de circulație, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Județene Suceava, o femeie în vârstă de 66 de ani, din satul sucevean Holda, a sesizat, miercuri, Poliția că a fost victima unei înșelăciuni.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că femeia a fost sunată, marți, pe telefonul fix de un bărbat ce plângea și care s-a recomandat ca fiind fiul ei, acesta anunțând-o că ar fi avut un accident de circulație și că se află la procuratură și nu poate vorbi. Acesta a transferat convorbirea la o altă persoană, care i-a spus că este avocatul fiului ei, bărbatul liniștind-o și recomandându-i să nu-l mai sune pe fiul său pe mobil.

După un anumit timp, femeia a fost sunată de pe un telefon mobil, de aceeași persoană care i-a spus că trebuie să trimită o sumă de bani pentru ca fiul ei să nu facă pușcărie.

Întrucât femeia suferă de afecțiuni cardiace, l-a trimis pe celălalt fiu al ei la o agenție bancară din Broșteni, care în urma indicațiilor primite de la presupusul avocat a trimis 5.101 lei și 3.200 lei, avându-l ca destinatar pe bărbat.

Ulterior, femeia a luat legătura cu fiul ei, distribuitor la o societate comercială din Suceava, care i-a spus că nu a avut loc niciun accident.

Polițiștii fac cercetări în acest caz pentru înșelăciune.

.