Tânăr de 22 de ani, reținut după ce a condus băut și fără permis o mașină neînmatriculată

Publicat: 18 08. 2019, 13:09

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112, în noaptea de sâmbătă spre duminică, despre faptul că pe DN 2K, în comuna Arbore, circulă o mașină al cărei șofer pare sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii ajunși la fața locului au observat un autoturism care circula din sens opus fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire și al cărui șofer, la vederea echipajului, a virat brusc la stânga și intrat în parcarea unui magazin.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un localnic în vârstă de 22 de ani. „Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.