Tânăra violată la o pensiune din Râșnov consumase alcool și nu s-a putut apăra – procurori

Publicat: 04 04. 2019, 12:53

Procurorii brașoveni au stabilit, în cazul violului de la o pensiune din Râșnov, că tânăra de 20 de ani din Republica Moldova era în stare avansată de ebrietate și nu s-a putut apăra, agresorul profitând de starea fetei pentru a întreține relații sexuale cu aceasta.

Potrivit unor surse judiciare, Domnica Novac avea o concentrație de 0,7 mg/l alcool în aerul expirat.

„În fapt s-a reținut că în dimineața zilei de 04 ianuarie, în jurul orei 4.00, aflându-se într-o unitate turistică din localitatea Râșnov și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, datorată stării avansate de ebrietate, învinuitul a întreținut cu aceasta raporturi sexuale. În jurul orei 5.00, victima a fost găsită în stare de inconștiență în curtea unității turistice, stabilindu-se că aceasta a căzut de la etajul al doilea al imobilului în care era cazată”, se arată într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Brașov.

Dosarul în cauză, instrumentat de Parchetul Judecătoriei Zărnești, a fost preluat, miercuri, de procurorii Parchetului Tribunalului Brașov, „avându-se în vedere circumstanțele cauzei, precum și lipsa de personal de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești”.

Domnica Novac se află în continuare internată la secția de neurochirurgie a Spitalului Județean Brașov, este conștientă, însă nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie.

„Pacienta în vârstă de 20 de ani din Republica Moldova cu politraumatism prin cădere de la înălțime este internată pe secția de neurochirurgie, conștientă, orientată temporo-spațial, încă amnezică privind circumstanțele în care s-a produs accidentul. Examenul CT și consultul de chirurgie toracică au evidențiat multiple contuzii pulmonare, apicale și axilare bilaterale care sunt supravegheate și tratate corespunzător”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Brașov.

Domnica Novac a fost găsită, în 4 ianuarie, la ora 5.00, pe pavajul din fața Pensiunii „Tudor” din Râșnov, complet goală și inconștientă. Ea a suferit un traumatism craniofacial sever, fractură cu înfundare os frontal și contuzie cerebrală și pulmonară, potrivit medicilor.

Bărbatul care ar fi violat-o, I.C., făcea parte din grupul de tineri din Republica Moldova care s-au cazat la pensiunea din Râșnov, unde urmau să petreacă Crăciunul pe rit vechi.

Grupul de turiști moldoveni s-a cazat în cursul zilei de marți și au consumat alcool până a doua zi dimineața.

După ora 04.00, tânăra de 20 de ani a rămas singură în cameră cu bărbatul de 28 de ani, iar după o oră a fost găsită pe pavajul din fața pensiunii, fiind complet dezbrăcată.

I.C., în vârstă de 28 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru viol în 6 ianuarie, iar, luni, Tribunalul Brașov a respins recursul acestuia și cererea de a fi cercetat în stare de libertate.

El susține că este nevinovat și că doar „s-a jucat” erotic cu fata. Cu toate că își susține nevinovăția, bărbatul a refuzat testul poligraf.