Tomac reproșează guvernanților că nu au aprins o lumânare în memoria românilor omorâți la Moscova

Publicat: 23 08. 2019, 13:28

„În timp ce în țările baltice astăzi este zi de doliu și cetățenii Estoniei, Letoniei și Lituaniei își comemorează victimele represiunilor staliniste, în România nimeni nu a aprins măcar o lumânare în memoria a sute de mii de cetățeni români nevinovați, omorâți după anexarea teritoriilor românești în urma Pactului Ribbentrop – Molotov. Nici Președintele, nici reprezentanții Guvernului sau ai Parlamentului. Nu putem construi un viitor sănătos dacă uităm prea ușor cele mai tragice clipe din istoria deloc îndepărtată a națiunii nostre. Și nu vorbim doar despre teritoriul românesc de la est de Prut, este o chestiune ce ține de demnitatea statului român. Rusia ne sfidează și îi umilește din nou pe români, iar România, prin decidenții săi de astăzi, a luat poziția înțeleptului care nu vede și nu aude!”, a scris Eugen Tomac, vineri, pe Facebook.

Europarlamentarul PMP a adăugat că prezența ministrul Apărării rus vineri la Chișinău, pentru a serba „eliberarea” Basarabiei, este o sfidare la adresa României.

„Acum 80 de ani, la Moscova, se semna Pactul Ribbentrop-Molotov, o înțelegere între naziști și sovietici îndreptată împotriva României, țărilor Baltice și a Poloniei. Abia astăzi, la 80 de ani de la semnarea acestei înțelegeri criminale, Kremlinul a recunoscut oficial și a prezentat documentul care demonstrează complicitatea lui Stalin la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial prin această înțelegere cu Hitler. În plus, într-un gest sfidător la adresa României, ministrul Apărării din Federația Rusă, Serghei Șoigu, se va afla astăzi la Chișinău pentru a serba > Basarabiei”, a adăugat Tomac.

Liderul PMP a mai spus „Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți românii nevinovați care au murit în lagărele sovietice pentru demnitatea poporului român!”.