Trafic intens pe Valea Prahovei și pe litoral. Coloane de mașini în mai multe zone

Publicat: 21 07. 2019, 12:38

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că, din cauza numărului mare de mașini care merg dinspre stațiunile montane către Capitală, se circulă intens pe DN 1 Valea Prahovei, între Predeal și Bușteni, precum și în localitatea Comarnic.

Pe sensul de mers către munte valorile de trafic sunt ridicate în stațiunea Bușteni, pe o distanță de aproximativ 3 kilometri.

Pentru evitarea aglomerației, șoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:

– dinspre Brașov: DN 1A Săcele – Cheia – Ploiești, A3 Ploiești – București;
– din zona Bran – Moieciu: DN 73 – DN 72A – DN 71 – DN 7, respectiv traseul Brașov – Valea Mare-Pravăț – Stoenesti – Targoviște – Bâldana – București sau DN 73 – A1, pe ruta Brașov – Pitești – București.

De asemenea, se circulă în condiții de aglomerație și pe litoralul Mării Negre, în Eforie Nord, județul Constanța, unde s-au format coloane de mașini pe ambele sensuri de mers ale DN 39, respectiv în Agigea, pe direcția Eforie – Constanța.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție, dând dovadă de disciplină în trafic, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste o conduită preventivă la volan, păstrând distanța de siguranță dintre autovehicule.