TRAIAN BĂSESCU SUSPENDAT. Ponta: România este o țară stabilă, Guvernul va respecta toate deciziile CC

Publicat: 06 07. 2012, 11:06
Actualizat: 06 07. 2012, 12:53

Guvernul va asigura, până la un eventual referendum de demitere a președintelui, stabilitatea totală a Curții Constituționale, instanțelor, Parchetului, DNA, ANI, serviciilor de informații și altor instituții, fără să sprijine sau să inițieze vreo schimbare de persoane, a afirmat premierul Ponta.

El a asigurat că România va respecta standardele europene ale unui stat de drept, precum și toate deciziile Curții Constituționale din perioada următoare, pe care le va pune imediat în aplicare.

Ponta a asigurat din nou că România își va îndeplini și obligațiile din acordul cu FMI și din Mecanismul de Cooperare și Verificare în Justiție.

„Dincolo de criza politică și de conflictul dintre președinție și Parlament, rămânem o țară stabilă”, a spus Ponta.

El a precizat că susține această declarație în urma discuțiilor avute cu parteneri internaționali, îngrijorați de situația politică dfin România, și a anunțat că săptămâna viitoare va pleca la Bruxelles pentru a garanta oficialilor Comisiei Europene și Parlamentului European că România este un stat de drept, cu justiție independentă, și își va asuma orice evaluare în care eventual se va considera că anumite măsuri nu respectă standardele europene, pentru a le îndrepta.

Premierul a precizat totodată că vineri după-amiază se va afla în Parlament.