Trei ucraineni, DISPĂRUȚI în munții din Maramureș/„Sunt în hipotermie”

Publicat: 18 04. 2024, 09:07
Actualizat: 18 04. 2024, 09:48
Trei ucraineni, dispăruți în munții din Maramureș / Sursa FOTO: Facebook Salvamont MM

Trei cetățeni ucraineni, de 27, 45 și 46 de ani, sunt căutați de salvatorii montani din Maramereș în zona vârfului Șerban.

Doi dintre ei sunt în hipotermie și nu mai pot continua drumul.

A nins în munții din Maramureș

În zonă este zăpadă, iar configurația terenului necesită pentru extracție echipament tehnic.

„Acțiune de căutare – salvare a SPJ Salvamont Maramureș în zona Vf-ului Șerban, jud Maramureș, pentru recuperarea și extragerea a 3 cetățeni ucrainieni cu vârste de 27 și respectiv 45 și 46 ani.

Ultimii doi sunt în hipotermie și nu mai pot continuă drumul”, a transmis Salvamont Maramureș.

Potrivit salvatorilor montani, în zona menționată de apelantul de 27 de ani, conform spuselor acestuia, este zăpadă iar configurația terenului necesită pentru extracție echipament tehnic.

O echipa a Salvamont Maramureș se pregătea, la momentul redactării acestei știri, să facă joncțiunea cu colegii de la Poliția de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației. Ulterior, ei vor porni spre zona indicată.

Nu mai departe de acum câteva zile salvatorii montani au fost alertaţi pentru găsirea unui tânăr de 22 din Ucraina care trecuse graniţa ca să scape de încorporare.

Însă, ajunși pe munte, salvatorii români au găsit doi cetăţeni ucraineni, iar aceştia i-au anunţat că încă un bărbat cu care erau s-a întors din drum. Cei doi erau uzi, nemâncaţi şi în hipotermie uşoară.

Citește AICI despre cum s-a terminat povestea fugarilor ucraineni.