Tribunalul București a îndreptat eroarea în cazul sentinței lui Oprescu, iar pedeapsa a fost majorată. Cât va sta după gratii fostul primar

Publicat: 14 05. 2019, 11:53

Magistratul de la Tribunalul București care a pronunțat, luni, decizia de condamnare a lui Sorin Oprescu a făcut o eroare materială.

Fostul primar trebuia condamnat, de fapt, la 5 ani și 4 luni de închisoare, în loc de 4 ani și 4 luni, reprezentanții instanței revenind marți cu o îndreptare.

Astfel, sentința corectă e de 5 ani și 4 luni de închisoare.

Soluția instanței nu este oricum definitivă.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. În aceeași cauză au fost judecați Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul șofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost șef al Direcției Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Florin Șupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale, Ion Niță și Romeo Albu.