Tudose: „Duamna ministru” este o mincinoasă. Mai bine ne-ar explica acuzațiile aduse lui Despescu

Publicat: 23 04. 2019, 11:05

„«Duamna ministru» (Carmen Dan – n.r.) este o minicinoasă, care în loc să dea explicații despre acuzațiile aduse din Ministerul de Interne, cu raport care cuprinde date clare, cum a fost și cu evenimntele din 10 august, ea continuă să fie o mincinoasă. Ea dă declarații pe la microfoane, altele decât cel găsit la ea acasă în priză. Mai bine ne-ar explica acuzațiile aduse domnului Despescu. Despescu a câștigat procesul împotriva ei în instanță”, a declarat Mihai Tudose, marți, pentru MEDIAFAX.

Reacția acestuia vine în contextul în care ministrul de Interne Carmen Dan l-a catalogat, marți, pe Mihai Tudose drept un „bădăran, oportunist, securist”, precizând că „e plină politica românească de domnișori din ăștia frustrați”.

Totodată, Mihai Tudose a scris, luni, pe Facebook, după scrisoarea deschisă a șefului DGA Cătălin Ioniță, precizând că ministrul de Interne Carmen Dan este „mincinoasă, agresivă și incompetentă”. Fostul premier a adăugat că aceasta are o agendă proprie în cadrul instituției.

Cătălin Ioniță a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan și Mihai Tudose. Inițial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcție a șefului de atunci al Poliției Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului polițistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a mințit când i-a spus că Ioniță a acceptat să fie noul șef al IGPR și i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunțat, după o zi, că are acceptul lui Ioniță pentru funcție. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

La finalul lunii iunie 2018, Cătălin Ioniță a demisionat din funcția de șef al Poliției Române, iar o zi mai târziu era prezent la sediul DNA. La acea vreme anunța că a fost citat în calitate de suspect și că a plecat de la șefia Poliției Române ca să nu păteze imaginea instituției. DNA a transmis că fostul șef al Poliției Române este urmărit penal pe motiv că ar fi pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcționari publici.