Un copil de 11 ani a fost rănit de o leoaică la Parcul Zoo din Rădăuți. Poliția a deschis o anchetă

Publicat: 11 01. 2015, 12:48
Actualizat: 07 04. 2019, 23:24

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliția Județeană Suceava, Poliția Rădăuți a fost sesizată telefonic, vineri după-amiază, de reprezentanți ai Spitalului Municipal, că la unitatea medicală a fost adus un copil de 11 ani care avea plăgi zgâriate pe picioare și care a spus că a fost rănit de un leu de la Grădina Zoologică din localitate.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că băiatul, care era însoțit de fratele său de 14 ani și de alți doi copii, toți din Rădăuți, au mers în vizită la Grădina Zoologică, unde paznicul, un bărbat de 58 ani, le-a dat bilet de intrare și i-a lăsat în incinta parcului fără a-i însoți.

Copiii s-au plimbat prin parc, iar când au ajuns în zona anexei în care sunt adăpostite animalele sălbatice pe timp de iarnă au intrat în anexă și s-au apropiat de grilajul cuștii în care afla o leoaică. Ei au băgat un băț printre gratii, moment în care leoaica a devenit agitată și l-a zgâriat printre gratii pe copilul de 11 ani.

Băiatul a fost luat de fratele său mai mare, care și-a sunat părinții, fiind transportat de aceștia la Spitalul Municipal Rădăuți și ulterior la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde i-au fost acordate îngrijiri, fără a necesita internarea.

În acest caz, Poliția a întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.