Un interlop din Iași i-a săpat groapa unui senator. Cum a reacționat demnitarul amenințat cu moartea

Publicat: 24 11. 2014, 14:11

Demnitarul a solicitat ajutor din partea vicepremierului Gabriel Oprea, spunând că viața îi este pusă în pericol. Serviciile speciale, Poliția și DIICOT au fost informate despre acest caz. Agrigoroaei este terorizat de trei săptămâni de către un interlop în vârstă de 19 ani, pe nume Vandam Constantin, membru al familiei țigănești Tănase.

Tânărul a săpat zilele trecute o groapă în curtea senatorului Ionel Agrigoroaei, despre care i-a spus acestuia că îi va fi mormânt. Același individ i-a spus soției senatorului că „este păcat că trebuie să moară atât de tânără”. Vandam Constantin a devenit proprietar pe un corp de clădire al vilei în care locuiește Agrigoroaei în urmă cu câteva luni, modul de dobândire fiind bizar.

Din cauza unui credit neplătit, executorii judecătorești au scos la licitație corpul C1 al imobilului de pe strada Scăricica nr.2, situat la circa 300 de metri de Bojdeuca lui Ion Creangă. A fost scos la licitație doar acel corp, deoarece doar el fusese pus gaj în momentul în care Ionel Agrigoroaei a luat împrumutul. După finalizarea procedurilor de executare, Vandam Constantin s-a mutat în partea sa de casă, separată de un zid de restul imobilului, în care continuă să locuiască Ionel Agrigoroaei și familia sa. Tânărul interlop a plătit 37.000 de euro și a intrat în posesia corpului respectiv de clădire.

foto: amosnews.ro

„În ultimele săptămâni am fost amenințat cu moartea sau mi s-a spus că voi rămâne paralizat de cel puțin 30 de ori. Modul în care această persoană pune problema în discuțiile pe care le are cu mine, invocând des chestiuni politice, mă face să cred că cineva o incită să facă aceste fapte ilegale, urmărind probabil un interes”, a precizat Ionel Agrigoroaei. Vandam Constantin a postat pe Facebook amenințări la adresa senatorului, precum: „Orice început are și un sfârșit, dar pentru unii oameni sfârșitul o să fie tragic”.