Un polițist a fost ARESTAT pentru trafic de droguri și prostituție cu MINORE

Publicat: 02 04. 2019, 14:09

Procurorii DIICOT Bacău și alți anchetatori au făcut, la finele săptămânii trecute, șapte percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice, ridicând, totodată, înscrisuri aflate în evidențele unor instituții publice și persoane juridice de drept privat, într-un dosar având ca obiect infracțiuni de trafic de droguri, punerea la dispoziție a unui local pentru consumul ilicit de droguri, folosirea prostituției infantile, infracțiuni de corupție și asimilate faptelor de corupție.

„Investigația vizează activitățile unor oameni de afaceri din municipiul Bacău care, începând cu anul 2015, au amenajat un club clandestin în care organizau, cu o frecvență aproape zilnică, petreceri în timpul cărora se consumau o gamă variată de droguri, sau substanțe cu efect psihoactiv și se utilizau în mod curent serviciile unor persoane de sex feminin minore care practică prostituția. Cercetările efectuate au relevat faptul că în jurul persoanelor care se ocupau de întreținerea clubului și de organizarea petrecerilor, s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracțional, precum și funcționari din cadrul unei instituții publice”, arată DIICOT.

Pe parcursul celor două zile în care s-a desfășurat acțiunea, au fost audiate la sediul DIICOT Bacău mai multe persoane cu diferite calități procesuale, până acum fiind reținute și ulterior, arestate preventiv, trei persoane, printre care și un ofițer din cadrul IPJ Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale. La acțiune au participat lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.