Un tren cu 70 de pasageri, majoritatea copii, a lovit în plin un TIR care transporta lemne

Publicat: 18 04. 2019, 14:24

Reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au anunțat că accidentul s-a produs în localitatea Beclean, la trecerea de cale ferată spre Nușeni, unde un TIR a fost lovit de un tren cu două vagoane.

Nu sunt anunțate victime încarcerate, iar, la prima evaluare medicală, șoferul TIR-ului nu a fost rănit.

„Sunt evaluate persoanele din tren, aproximativ 68 – 70 de persoane, majoritatea copii”, au spus reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

TIR-ul transporta lemne.

Ulterior, reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au anunțat că din cele aproximativ 60 de persoane aflate în tren, 17 sunt copii și fac parte dintr-un grup organizat.

Trei adulți și doi copii au suferit răni ușoare, fiind conștienți și cooperanți.

Compania Națională de Căi Ferate a informat că traficul feroviar între stațiile Coldău – Beclean pe Someș este blocat din cauza accidentului întregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu semnale acustice și luminoase, care funcționau normal în momentul impactului.

Primul vagon al trenului a deraiat de ambele osii.

„La fața locului au ajuns deja reprezentanții Regionalei CF Cluj, care acționează pentru degajarea liniilor de cale ferată și repunerea pe șină a vagonului deraiat, precum și reprezentanții ISU și SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite. În intervalul orar necesar operațiunilor de intervenție pentru retragerea TIR-ului din zona de siguranță feroviară, repunerea pe șină a vagonului deraiat și eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 și R 4102 – sunt oprite temporar în stațiile Beclean pe Someș și Coldău. Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar aflat la fața locului intervine operativ în zona feroviară și acorda tot sprijinul necesar reprezentanților ISU pe parcursul operațiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulația trenurilor pe ruta directă Dej – Beclean pe Someș să fie reluată în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp”, anunță reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate.