Un veteran de război și-a cedat vaccinul anti-COVID unei tinere cu cancer

Publicat: 28 03. 2021, 16:51
Actualizat: 06 04. 2021, 14:14
Un veteran de război și-a cedat vaccinul anti-COVID unei tinere cu cancer / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Un veteran de război și-a cedat vaccinul anti-COVID unei tinere cu cancer. Bărbatul în vârstă de 85 de ani, originar din Calabria, Italia, a renunțat la vaccin pentru o tânără de 23 de ani care a fost diagnosticată cu cancer, scrie presa italiană.

Un veteran de război și-a cedat vaccinul anti-COVID unei tinere cu cancer

Actul de caritate al veteranului de război a avut loc în urmă cu câteva zile, în Calabria, unde acesta, și-a oferit ajutorul unei tinere dintr-un orășel aflat la câțiva kilometri distanță de locuința sa, pe nume Cicala. Fata de 23 de ani, bolnavă de cancer, a primit, uimită, cadoul din partea lui Giuseppe Trapasso.

Veteranul de război și-a exprimat dorința ca vaccinul anti-COVID-19 pe care urma să-l facă să ajungă la un pacient fragil care, în optica sa, ar fi avut dreptul să se vaccineze înaintea sa. I-a spus acest lucru medicului său, Pasquale Montilla, care este și oncolog. „Mi-aș dori ca cei care au cel mai mult nevoie să facă vaccinul”, a spus bătrânul, potrivit La Stampa.

Veteranul de război i-a transmis fetei „să își poată trăi zilele în deplină libertate”

Giuseppe Trapasso i-a transmis tinerei de 23 de ani „să își poată trăi zilele în deplină libertate”.

Gestul bărbatului este văzut drept unul de mare umanitate între două generații despărțite de peste o jumătate de secol, dar unite în bătălia cu COVID-19.

Vârstnicul așteaptă să fie chemat din nou la vaccinare, când îi va veni rândul. „În caz că nu există altcineva care să aibă nevoie de el”, a declarat el.

Pe mai multe rețele de socializare au curs laudele la adresa vârstnicului, cu atât mai mult cu cât vine dintr-o regiune a Italiei care nu este renumită pentru managementul sănătății.

În regiunea Calabria imunizarea evoluează foarte lent, iar un comentariu spune: „un gest generos care, sperăm, îi va face pe oameni să reflecteze asupra celor care provoacă întârzieri în vaccinarea persoanelor fragile, precum și a celor în vârstă”.