Unsprezece persoane, ridicate de polițiști după ce au eliberat polițe de asigurare false. Suspecții aveau puncte de lucru în mai multe mall-uri din București

Publicat: 18 10. 2013, 10:28
Actualizat: 29 07. 2014, 20:44

Unsprezece persoane care se ocupau cu intermedierea contractelor de asigurare au fost ridicate, joi, de procurorii și polițiștii bucureșteni, după ce ar fi emis mii de polițe de asigurare false, în urma cărora au provocat un prejudiciu de aproximativ 1 milion de lei, informează Poliția Capitalei.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB), împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Fraudelor, au efectuat un număr de 32 percheziții domiciliare într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de „înșelăciune cu consecințe deosebit de grave”, „spălare a banilor” și „uz de fals”. Perchezițiile domiciliare au vizat atât locuințe, cât și sediile unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională”, se arată într-un comunicat emis de PTB.

Conform sursei citate, în perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, suspecții, care sunt administratori sau împuterniciți ai unor firme care se ocupă de intremedierea contractelor de asigurare, ar fi înșelat mai multe societăți de brokeraj după ce au încheiat contracte de intermediere în asigurări, folosindu-se de identitatea unor persoane ce dețin cod RAF, autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), și întocmind mai multe acte false în numele acestora.

Ulterior, aceștia au încasat toți banii, clienții fiind siguri că au încheiat polițe de asigurare.

Prejudiciul creat de cei 11 suspecți se ridică, potrivit procurorilor, la aproximativ 1.000.000 lei.

Conform unor surse apropiate anchetei, suspecții aveau puncte de lucru deschise în mai multe mall-uri din București.

Acțiunea a fost sprijinită și de Serviciul Român de Informații (SRI) și Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI).