Victor Ponta: „Mă uit cu mare plăcere cum practic cam toată România este cultivată în acest moment”

Publicat: 07 05. 2013, 14:22
Actualizat: 31 07. 2014, 14:38

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că se uită „cu mare plăcere” la faptul că în acest moment „practic cam toată România este cultivată”, iar ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că este vorba despre 10 milioane de hectare pentru care au fost plătite subvenții prin APIA, relatează MEDIAFAX.

Ponta a susținut, în conferința de presă de după ședința USL, că una dintre prioritățile guvernamentale este legată de domeniul agricol.

„Ne-a ajutat și Dumnezeu mai mult, ne-a ajutat și buna organizare a Guvernului și a Ministerului Agriculturii (…) dar cred că investițiile și subvențiile acordate din timp anul trecut în momente foarte grele își arată roadele și mă uit cu mare plăcere cum practic cam toată România este cultivată în acest moment și asta pentru că s-au dat subvenții la timp. Trebuie să mergem mai departe cu zona de irigații”, a susținut premierul.

Ulterior, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la conferința de presă de la USL, a fost întrebat dacă este adevărat ce a susținut premierul.

„Avem în România 11 milioane de hectare de teren arabil, din care 10 milioane s-au cerut în acest an pentru a fi plătite (subvenții – n.r.), deci 10 milioane din ele au fost cultivate. Din calculele pe care le avem, sunt mai puțin de 500 de mii de hectare care nu sunt lucrate, sigur că restul de 500 de mii probabil sunt în zona celor care sunt sub limita permisă de lege și nu cer ajutor de la APIA, acea plată pe suprafață. Dar Statistica, Institutul Național de Statistică arată că sunt 500 de mii de hectare doar care nu se lucrează”, a declarat Constantin.

Ulterior, premierul Ponta a afirmat ironic că probabil au mai „rămas vreo trei hectare” necultivate.

„O să-mi cer scuze, pentru alea trei mă duc și le cultiv eu. Dacă din 11 milioane, 10,5 milioane sunt cultivate, eu m-aș declara mulțumit”, a completat premierul.