Victoria Nuland vine la București și are întâlniri cu Iohannis și Cioloș

Publicat: 13 01. 2016, 23:30

„Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș și cu alți reprezentanți ai noului guvern pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun în cadrul parteneriatului nostru strategic”, a precizat Ambasada SUA la București, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit unor surse oficiale, vizita oficialului american va avea loc luni, însă detaliile privind programul întâlnirilor nu a fost încă stabilit.

Vizita are loc în condițiile în care secretarul de stat american, John Kerry, ar urma să vină la București, el acceptând în decembrie invitația ministrului de Externe român, Lazăr Comănescu de a face o vizită oficială în România, în 2016.

Victoria Nuland a vizitat de mai multe ori România, iar ultima oară s-a aflat la București în ianuarie 2015, la scurt timp după ce președintele nou ales Klaus Iohannis și-a preluat mandatul. La momentul respectiv, oficialul american s-a întâlnit cu șeful statului, cu premierul și președinții celor două Camere ale Parlamentului.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, Victoria Nuland declara atunci că există „progrese considerabile” în ceea ce privește unele aspecte ale statului de drept, dar avertiza asupra faptului că fenomenul corupției este o chestiune de siguranță națională.