VIDEO | Soldatul ucrainean care strigat „du-te naibii” către o navă rusă în asediul de pe Insula Șerpilor s-a întors acasă și a fost decorat

Publicat: 30 03. 2022, 09:39
Sursă foto: captură Twitter

Soldatul ucrainean care a spus celebra insultă „navă de război rusească, du-te naibii” în timp ce apăra Insula Șerpilor este în viață și a fost decorat pentru serviciile sale, scrie the Guardian. Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că Hrybov a fost eliberat din captivitatea rusă și acum este acasă la Cerkasi.

Roman Hrybov, un polițist de frontieră ucrainean, care era de serviciu pe Insula Șerpilor când a intrat sub raza bombardamentelor aeriene și maritime rusești pe 24 februarie, a supraviețuit. Rapoartele inițiale au spus că 13 polițiști de frontieră au murit după ce au refuzat să predea insula.

Când li s-a cerut să depună armele, Hrybov a răspuns unui ofițer de la bordul navei de război rusești cu un sfidător: „Navă de război rusească, du-te naibii”.

Rapoartele de mai au descoperit că o parte din soldați au supraviețuit. Expresia a devenit un strigăt de luptă și de sfidare pentru ucraineni și a fost și trecută pe timbru poștal de către serviciul poștal ucrainean.