VLOGGER renumit, mort după ce s-a filmat consumând mai multe sticle de alcool. Ce este Baijiu

Publicat: 28 05. 2023, 11:11
Actualizat: 28 05. 2023, 13:56
foto: twitter

Un renumit vlogger din China a murit după ce a filmat un videoclip în care a consumat alcool.

El a transmis totul în direct pe o rețea de socializare, filmându-se în timp ce bea șapte sticle de Baijiu.

A murit în câteva ore

„Brother Three Thousand” era unul dintre cei mai faimoși vloggeri de pe Douyin, versiunea locală a rețelei TikTok.

În vârstă de 34 de ani, bărbatul a murit la scurt timp după ce a fost văzut „live” pe această rețea de socializare consumând cantități excesive de alcool. În timpul unei transmisiuni în direct, el a băut cel puțin șapte sticle de băuturi spirtoase care conțin până la 60% alcool.

Incidentul a avut loc săptămâna trecut, iar vloggerul a fost găsit mort la 12 ore după transmisia sa, a relatat presa chineză.

Potrivit ziarelor locale, „Brother Three Thousand” a participat la un joc online, iar consumarea alcoolului a reprezentat o pedeapsă primită.

Provocările „PK” presupun „dueluri” unu la unu în care influencerii se întrec între ei pentru a câştiga recompense şi cadouri din partea fanilor. Adesea, implică și pedepse pentru cel care pierde. În cazul de față, a fost vorba despre consumul a șapte sticle de Baijiu, o băutură alcoolică extrem de populară în China.

„Nu ştiu cât de mult consumase înainte de a mă conecta la televizor. Dar, în ultima parte a videoclipului, l-am văzut terminând trei sticle înainte de a începe cu a patra”, a declarat „Zhao”, unul dintre prietenii vloggerului decedat, pentru publicația Shangyou News.

Moartea sa a fost intens dezbătută pe rețelele de socializare.

Numeroși chinezi solicită acum introducerea de reglementări mai stricte ale industriei în plină expansiune a livestreaming-ului din China.

În 2022, autorităţile au interzis tinerilor sub 16 ani să contribuie financiar la campaniile de donații organizate de „streameri”. În plus, au restricţionat accesul online al acestora după ora 22.00.