Vocea Rusiei, despre scandalul stenogramelor: O parte din „servicii” l-a trădat pe Băsescu

Publicat: 22 10. 2012, 23:44
Actualizat: 30 07. 2014, 22:17

Sub titlul „O parte din > l-a trădat pe Băsescu”, Vocea Rusiei scrie luni că „scandalul stenogramelor demonstrează fără echivoc faptul că în România nu mai există un stat funcțional și nici instituții statale funcționale”.

Autorul articolului este de părere că într-o țară în care convorbirile primului ministru, iar apoi și convorbirile președintelui țării ajung să fie publicate în presă se poate întâmpla „absolut orice”.

„Din punct de vedere profesional, există foarte puține lucruri mai umilitoare decât publicarea în presă a înregistrărilor în care figurează șeful statului. Situația este extrem de umilitoare pentru Traian Băsescu, mai ales din cauza imaginii sale de președinte-jucător care de facto conduce serviciile secrete.

Această imagine a fost distrusă, spartă și terfelită de cei care au organizat interceptările și publicarea acestora”, arată publicația citată, care adaugă că „de acum încolo, președintele nu se mai poate baza pe loialitatea necondiționată a serviciilor, loialitate care a fost o parte integrantă a sistemului politic construit de Traian Băsescu”.