Voucherele pentru biciclete de la primărie, vândute din nou pe internet

Publicat: 11 05. 2018, 11:37
Actualizat: 11 05. 2018, 13:27

„Vand voucher in valoare nominala de 500 RON pentru achizitionarea unei biciclete, trotinete electrice, dispozitive de tip Segway/Ninebot. Insotesc cumparatorul la achizitie”, se arată într-unul din anunțurile postate pe site.

Beneficiarului voucherului vrea să îl vândă pentru suma de 300 de lei și e dispus și să însoțească cumpărătorul la achiziție.

În alte anunțuri publicate pe OLX se cer și sume mai mari, până în 400 de lei.

Primăria Capitalei a transmis, joi, că, prin regulamentul Programului „Bicicliști în București”, a luat toate măsurile legale pentru a preveni tranzacționarea
voucherelor de bicicletă, respectiv personalizarea acestora cu numele, prenumele și codul numeric personal al fiecărui beneficiar și menționarea explicită a faptului că acestea nu sunt transmisibile, inclusiv pe verso-ul voucherelor.

„În situația în care un beneficiar de voucher se oferă să însoțească potențialul cumpărător la magazin, pentru ca voucherul să fie folosit de titular, conform regulamentului, acest lucru este similar cu revânzarea bicicletei după achiziționarea cu ajutorul voucherului, ceea ce nu contravine nici regulamentului și nici scopului Programului, deoarece, în final, o bicicletă va ajunge în posesia unui cetățean dornic să o folosească”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, remis MEDIAFAX.