Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta japoneză pentru longevitate: „Stimulează metabolismul și accelerează circulația”

Publicat: 15 04. 2025, 08:24
Actualizat: 15 04. 2025, 08:25

Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta japoneză pentru longevitate. Printre altele, ea stimulează metabolismul și accelerează circulația.

Este vorba despre sushi și wasabi, potrivit medicului nutritionist.

„Toată lumea este de acord, mâncarea japoneză e sănătoasă. Dar ce înseamnă mâncare japoneză? Primul preparat care ne vine în minte este Sushi. Ingredientele sunt foarte simple- orez fiert modelat sub forma unor grămăjoare mici, peste care se pune o bucățică de pește crud (somon, ton, doradă), creveți sau alte fructe de mare. Tot produse tradițional japoneze sunt rulourile de orez numite Maki sau Sashimi, adică feliuțele subțiri de pește crud, de data asta fără nicio urmă de carbohidrați”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Ea a mai adăugat:

„Ce învățăm de la japonezi? Că e sănătos să mănânci peștele nepreparat termic. Pentru siguranța alimentară se folosește sos de soia, ridiche murată și wasabi (pastă de hrean), care împiedică multiplicarea bacteriană, dar au și rolul de a «marina» proteinele din pește, datorită sării și acidității. Orezul are în primul rând rol hrănitor- conține amidon cu absorția lentă, deci satură și ține de foame. Apoi, pentru că este consumat rece, are și rol prebiotic. Un alt avantaj este că orezul nu are gluten, iar grăsimea este aproape inexistentă în orice preparat tip Sushi”, a declarat Mihaela Bilic.

„Atenție, Sushi este dietetic, dar asta nu înseamnă că nu are calorii! Platoul format din Sushi și Maki are 440 g și 600 calorii, în schimb platoul cu Sashimi de somon are 150 g și 260 calorii. Diferența dintre ele o face, bineînțeles, orezul. Chiar și așa, Sushi este un fel de mâncare simplu și sigur pentru siluetă: nu are grăsimi ascunse, nu este gătit/prăjit, nu conține sos de amidon și glutamat cum au toate mâncărurile chinezești, iar pasta de wasabi accelerează circulația și metabolismul”, a explicat medicul nutriţionist.

În ce privește wasabi, Mihaela Bilic a declarat că are efect antimicrobian, anti-inflamator la nivel articular și intestinal, este antiseptic natural, precum și un stimulent digestiv.

CITEȘTE ȘI: