Pasca cu brânză FĂRĂ ALUAT, perfectă pentru sărbătorile de Paște. Rețeta pe care o vei face mereu

Publicat: 11 04. 2023, 11:45
Actualizat: 11 04. 2023, 11:51

Pasca cremoasă și pufoasă este nelipsită de pe masa de sărbătoare, iar gospodinele deja se pregătesc pentru a găti delicatesele pe care le vor pune pe masa de  Paște.

Dacă și tu îți dorești să faci o pască fabuloasă, iată o rețetă de pască fără aluat, care se prepară rapid, iar rezultatul este unul fenomenal.

Pasca cu brânză fără aluat

Ingrediente

125 g unt topit
2 cutii a 250 g branză fină
3 ouă
100 g zahăr tos
200 ml smântană pentru gătit (32% grăsime)
O lingură de extract de vanilie
Coaja rasă de la o lămâie
100 stafide lăsate la hidratare în apă călduță cu rom

Mod de preparare pasca cu brânză fără aluat

Se încălzește cuptorul la 160 de grade, după care se unge o tavă rotundă cu unt. Se mărunțesc bine biscuiții, apoi se amestecă cu untul topit. Se toarnă compoziția în tavă și se apasă cu podul palmei. Se bagă la frigider până se prepară umplutură. Se bate crema de brânză cu zahărul, se adaugă și smântână iar apoi se bate și vanilia și coajă de lămâie. Se bate totul până devine că o crema și se adaugă cele trei ouă, unul câte unul. La urmă se pun stafidele hidratate și scurse bine de apă. Compoziția obținută se toarnă în formă de copt unde s-a pus și blatul de biscuiți și se coace la cuptor timp de 50-60 de minute la 160 grade. După ce s-a făcut, se lasă în cuptor dar cu focul stins și ușa deschisă timp de o ora.

Rețetă de cozonac moldovenesc

Ingrediente 

Pentru aluat

  • 1,2 kg făină
  • 2 cuburi drojdie proaspătă
  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de rom
  • coajă de lămâie, după gust

Pentru umplutură

  • 500 g nuci
  • 2-3 linguri cacao
  • zahăr, după gust
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1 ou, pentru uns

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu 2-3 linguri de zahăr, 2 linguri de lapte cald și puțină făină. Se face o pastă care se lasă să se dubleze în volum, la căldură. Drojdia crescută se pune peste făină cernută. Se pune un ou și 3 gălbenușuri, untul topit, uleiul, aromele și se frământă. Se adaugă treptat laptele cald în care ai dizolvat, înainte, zahărul. Se frământă până când se obține un aluat moale, dar care nu se prinde de vas.

Aluatul se acoperă și se lasă la dospit până când își dublează volumul. Se macină nuca și se amestecă cu albușurile bătute spumă, cacao, arome și zahăr, după gust. Aluatul se împarte în 2 jumătăți egale. Ambele foi se întind cu mâna. Unge blatul cu ulei sau unt moale pentru că coca să nu se prindă de el.

Pune pe fiecare foaie jumătate din cantitatea de albuș cu nuca. Întinde bine și rulează cozonacul. Așează-l în tavi tapetate și lasă-l să crească 30 minute. Unge cozonacii cu ou și da-i la cuptor. Când se rumenesc, scoate-i.