Care este motivul pentru care șeful Pfizer nu s-a vaccinat încă împotriva COVID-19

Publicat: 16 12. 2020, 14:22
Care este motivul pentru care șeful Pfizer nu s-a vaccinat încă împotriva COVID-19. Sursa foto: Profimedia

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, încă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, cu toate că, împreună cu BioNTech, compania pe care o conduce a dezvoltat acest ser.

Directorul general al gigantului din domeniul pharma susține că nu s-a vaccinat până în prezent deoarece consideră că nu ar trebui „să se bage în față”, informează site-ul agenției de presă MEDIAFAX.

„Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”, a explicat Albert Bourla, citat de CNBC.

Cu toate acestea, Bourla a precizat că ia în considerare să se vaccineze mai repede doar pentru a demonstra că are încredere în vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, dar și pentru a-i încuraja pe alții să se vaccineze și ei la rândul lor.

FDA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech în data de 12 decembrie, iar acesta a fost utilizat până acum deja în Marea Britanie şi în SUA.

Luni, Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană vaccinată împotriva Covid-19 din SUA.

Recent, compania americană Pfizer a anunțat că potențialul vaccin produs în colaborare cu firma germană BioNTech are o eficacitate de peste 90%, în timp ce companiile farmaceutice din întreaga lume se luptă să găsească modalități de prevenire a răspândirii virusului, care a fost contractat peste 54,4 milioane de oameni și a ucis peste 1,3 milioane de persoane, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Ulterior, compania Moderna a anunțat și ea că vaccinul său împotriva COVID-19 are o eficiență de aproape 95% și ar fi mai ușor de depozitat și de distribuit decât cel al Pfizer deoarece rămâne stabil la o temperatură de minus 20 de grade Celsius. Vaccinul produs de Pfizer are nevoie de o temperatură de minus 75 de grade pentru a fi depozitat.

Între timp, potrivit datelor preliminare din studiile de fază 3, potențialul vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de Universitătea Oxford împreună cu compania farmaceutică AstraZeneca are o eficacitate de 70,4%.