CORONAVIRUS. Descoperire uluitoare într-o mină din China. Ce este Covid-13. Experimente periculoase în laboratorul din Wuhan

Publicat: 06 07. 2020, 09:53
CORONAVIRUS. Descoperire uluitoare într-o mină din China. Ce este Covid-13. Experimente periculoase în laboratorul din Wuhan / Sursa FOTO: wikimedia.org

Descoperire uluitoare făcută de cercetători. Se pare că urme ale virusului care provoacă pandemia Covid-19 au fost descoperit în China încă din anul 2013. Omenirea n-a avut habar, însă, de Covid-13, un secret bine păstrat de autoritățile de la Beijing.

Anchetă de amploare a jurnaliștilor de la The Times. Aceștia scriu că oamenii de știință chinezi știau încă din urmă cu șapte ani despre un virus asemănător cu cel care provoacă Covid-19.

Covid-13 a apărut într-o mină infestată cu lilieci și șobolani

Locul de unde a început totul. o mină din sud-vestul Chinei, infestată cu lilieci și șobolani. Șase bărbați care lucrau aici s-au îmbolnăvit grav în 2012, printre simptomele prezentate de ei numărându-se febra, tusea și pneumonia. Trei dintre mineri au murit.

În momentul în care li s-au efectuat analizele de anticorpi, la patru dintre cei șase bărbați a fost semnalată prezența unui coronavirus. Doi au decedat înainte să fie testați.

Jurnaliștii The Times scriu că mostra respectivului coronavirus (Covid-13) ar fi fost păstrată în mare secret în cel mai mare laborator din lume, Institutul de Virologie din Wuhan. Adică, fix în orașul în care a izbucnit pandemia Covid-19 la finalul anului trecut!

Mai mult, scriu ziariștii de la Times, la Institutul de Virologie din Wuhan s-ar fi efectuat experimente de mare risc, prin care oamenii de știință au încercat să înțeleagă mecanismele declanșării unei pandemii. Astfel s-a ajuns ca la Wuhan să fie aduse mostre de coronavirus culese din toată China.

Trump acuză: Covid-19, scăpat din laboratorul  din Wuhan!

Shi Zhengli, un renumit profesor de la Institutul de Virologie din Wuhan, a participat la un studiu important, undeva la începutul lui 2020, ale cărui rezultate ajuns să fie publicate și în revista Nature. Potrivit cercetării, o mostră provenită de la liliecii din mina respectivă era identică în proporție de 96,2% cu genomul Covid-19.

Despre acest subiect a vorbit și președintele Donald Trump. Liderul Americii a declarat în luna aprilie că i-au fost prezentate dovezi care îl fac să creadă că pandemia Covid-19 a pornit de la Institutul de Virologie din Wuhan.