Efectul neașteptat al COVID-19. Cazul neobișnuit, tratat de un medic român

Publicat: 12 01. 2021, 06:40
Efectul neașteptat al COVID-19. Cazul neobișnuit, tratat de un medic român / Foto ilustrativ: Pixabay.com

Un bărbat de 65 de ani, care a fost infectat cu COVID-19, a sughițat timp de o săptămână, non-stop, după ce a fost externat din spital. Pacientul a primit medicamente de la medicul de familie, dar situația lui nu s-a ameliorat. Atunci a ajuns în atenția medicului Marcela Dragomir, specialist în terapia cu ozon.

„Am avut un pacient, un bărbat de 65 de ani, care fusese internat cu COVID în spital. După ce a fost externat a sughiţat timp o săptămână de la ieşirea din spital, prin iritarea nervului frenic, care stimulează şi plămânul, şi pleura şi muşchiul diafrag. A luat tratament recomandat de medicul de familie, a mers şi la un medic internist care i-a mai adăugat ceva la tratament, degeaba.

„Sughița zi și noapte”

Sughiţa zi şi noapte, 24 din 24 de ore, nu se putea linişti. A venit cu soţia la mine la cabinet şi după prima şedinţă de ozon, la patru ore după terapia cu ozon nu a mai sughiţat. Ozonul i-a adus oxigen”, povesteşte medicul Marcela Dragomir, specialist în medicină de urgenţă şi în terapia cu ozon, pentru Adevărul.ro.

Pe de altă parte, sindromul de epuizare post infecție Covid este prezent la foarte mulți pacienți. Cele mai des întâlnite simptome sunt oboseala accentuată, dureri musculare, lipsa apetitului, amețeli, lipsa de aer, tulburări de ritm cardiac, dar și lipsa de concentrare.

„Am pacienţi care au venit cu o oboseală sfâşietoare, în sensul că le era greu să se dea jos din pat să se ducă până la toaletă, să mănânce, să se dea jos din pat sau să-şi facă treburile zilnice. Din cauza lipsei de oxigen din timpul infecţiei, apar dureri musculare, dureri articulare şi dureri de oase. Pot apărea şi afecţiuni cardivasculare. S-a dovedit că acest virus dă tromboze, formează cheaguri, apar probleme de circulaţie”, spune medicul Dragomir.

Terapia cu ozon

Terapia cu ozon, bazată pe un amestec de oxigen și ozon, ajută la regenerarea organică la nivel celular.

„Medicina alopată tratează, în cele mai multe situaţii, simptomatic. De exemplu, dacă există HTA se dau antihipertensive, dar nu se tratează cauza cum ar fi: rezistenţa vasculara crescută, atacurile de panica, stările emoţionale puternice,lipsa magneziului, a coenzimei Q10. De aceea, este foarte important ca după COVID să se facă o echilibrare atentă a organismului cu electroliţi, minerale, la care se adaugă suplimentarea deficitului enzimatic şi de vitamine acestea fiind verigile cele mai importante ale tratamentului. Nu în ultimul rând, oxigenarea organismului prin autohemoterapii majore este cheia succesului în combaterea efectelor la distanţă ale SARS COV2, prevenind dezvoltarea fibrozei pulmonare şi a microemboliilor.(…)Ozonul se adresează unei palete foarte largi de afecţiuni. Nu pot să spun că este un panaceu universal, nu rezolvă orice problemă. Nu pot să spun că ozonul vindecă cancerul, dar pot să spun cu certitudine că scade efectele adeverse ale chimioterapiei, că merge sinergic cu chimioterapia, cu radioterapia”, conchide medicul Dragomir.