Ministerul israelian al Sănătății: Vaccinul Pfizer oferă o protecție de doar 39% în fața variantei Delta, dar previne formele severe și spitalizarea

Publicat: 24 07. 2021, 21:29
Sursa foto: Shutterstock

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech are o eficiență de doar 39% împotriva variantei Delta a coronavirusului în Israel, potrivit Ministerului Sănătății din această țară.

Cu toate acestea, raportul evidențiază faptul că acest vaccin oferă în continuare o protecție importantă împotriva formelor severe de boala și împotriva spitalizării, informează Aleph News, care citează CNBC.

Valoarea actuală a protecției împotriva acestei variante este în scădere față de estimarea anterioară, de 64%. Totodată, aceasta reprezintă o diferență puternică față de constatările cercetătorilor din Marea Britanie, care au arătat că vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficiență de 88% împotriva acestei tulpini.

Vaccinul Pfizer previne, însă, formele grave ale COVID-19

Studiul arată, însă, că vaccinul încă funcționează foarte bine în privința prevenirii formelor grave de boală, demonstrând o eficacitate de 88% în ceea ce privește prevenirea spitalizării și de 91% în ceea ce privește prevenirea formelor severe.

Directorul medical al Casei Albem Dr. Anthony Faucim a declarat recent că persoanele complet vaccinate ar putea dori să ia în considerare purtarea măștilor în interior ca o măsură de precauție împotriva variantei cu răspândire rapidă în SUA.

Experții în sănătate se arată îngrijorați de toamnă, când se așteaptă ca Delta să lovească cel mai greu statele cu rate mici de vaccinare, cu excepția cazului în care aceste state și întreprinderi reintroduc restricțiile.

Într-o declarație pentru CNBC, compania Pfizer spune că rămâne încrezătoare că două doze de vaccin protejează împotriva coronavirusului și a variantelor sale.

Totuși, reprezentanții companiei spun că o a treia doză ar putea fi utilă, după ce o analiză a arătat o scădere a eficacității împotriva infecției după patru până la șase luni.