Previziune sumbră! OMS: 100.000 de decese provocate de COVID-19 în fiecare săptămână, la nivel mondial

Publicat: 19 01. 2021, 09:20
Previziune sumbră! OMS: 100.000 de decese provocate de COVID-19 în fiecare săptămână, la nivel mondial / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay.com

Numărul deceselor care au drept cauză Covid-19 ar putea ajunge rapid la 100.000 pe săptămână, la nivel global, față de cel de 93.000 raportat săptămâna trecută, a avertizat, luni, expertul în urgențe al OMS, Mike Ryan.

În regiunea Americilor au avut loc aproximativ 47% din decesele actuale, transmite OMS într-iun raport citat de Reuters și adevărul.ro.

În Europa, numărul cazurilor de infectare și de decese se stabilizează, dar la un nivel ridicat, transmite aceeași sursă.

„Actualmente, situația epidemiologică este dinamică și inegală, fiind complicată de mutațiile virusului”, a spus Ryan.

Critici dure la adresa OMS

OMS a fost criticată dur, în 2019, pentru reacția întârziată în criza pandemiei.

SUA au acuzat OMS că a devenit indulgentă cu China, epicentrul noului coronavirus.

În iulie 2020, șeful OMS Tedros Adhanon Ghebreyesus a înființat un Grup Independent, care să stabilească „o evaluare onestă” a gestionării crizei COVID.

Veste alarmantă pentru cei vindecați de Covid! Cercetători britanici: „Unii oameni merg acasă, au efecte pe termen lung, revin la spital și mor”

Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de coronavirus ajung înapoi la spital în următoarele cinci luni, iar unu din opt moare, arată noi statistici britanice.

Un studiu realizat de Universitatea Leicester și de Oficiliu Național pentru Statistică (ONS) a scos la iveală efectele pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut Covid în formă severă, mulți manifestând problemel la inimă, diabet, afecțiuni cronice la ficat și rinichi, scrie Daily Mail și The Telegraph, citate de HotNews.ro.

Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele cinci luni, iar 12,3% din total AU MURIT! Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului și profesor în domeniul diabetului și medicinii vasculare la Universitatea Leicester a declarat că „acesta reprezintă cel mai mare studiu în rândul celor externați din spital după ce fuseseră internați cu Covid”.