RECORD. OMS a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu Covid pe glob, într-o singură zi

Publicat: 22 06. 2020, 10:32

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat duminică o creştere cu 183.020 a cazurilor de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record zilnic la nivel global.

Bilanţul cazurilor globale de îmbolnăvire a ajuns la peste 8,7 milioane, iar cel al deceselor provocate de COVID-19 la cel puţin 461.000, potrivit unui raport zilnic al OMS, scrie Agerpres.

Recordul anterior al noilor cazuri înregistrate într-o singură zi la nivel global a fost pe 18 iunie, când au fost raportate 181.232 de cazuri.

Cea mai mare creștere vine din cele două Americi

Duminică, numărul global al deceselor a crescut cu 4.743, ajungând la un total de 461.715.

Cea mai mare creştere raportată duminică provine din cele două Americi, unde s-au înregistrat 116.041 de noi cazuri de infectare precum şi 3.241 de decese, potrivit OMS.

În aceeaşi zi, decesele provocate de COVID-19 în Brazilia au depăşit bilanţul total de 50.000, situând ţara sud-americană pe locul al doilea la nivel global, după SUA.

Regiunea Asiei de Sud-Est a avut al doilea cel mai mare număr de cazuri noi – 20.248 – şi a raportat 399 de decese.

Și în România cresc cazurile de Coronavirus

Ministrul Nelu Tătaru atrage atenția asupra necesității respectării normelor de siguranță, pentru a nu ajunge în situația în care numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus să se tripleze. Deocamdată, situația este sub control, creșterea numărului de cazuri nefiind o surpriză după implementarea a trei etape de relaxare, însă transmiterea comunitară există, spune Nelu Tătaru, care avertizează că o triplare a numărului de cazuri nu va mai putea fi gestionată fără impunerea unor restricții.

În cazul în care regulile nu vor fi respectate, iar transmiterea comunitară va fi accentuată, va fi nevoie de noi restricții în anumite focare, avertizează Nelu Tătaru. 

„Cât timp nu vom păstra aceste reguli, vom avea o transmitere comunitară accentuată”

„Avem o săptămână jumătate când suntem pe un platou, am început cu 196 de cazuri și apoi, constant, alternând cu 200 de cazuri, am ajuns la 300-330 până în 345. Urmează o săptămână în care gestionăm și vom avea încă o creștere a numărului de cazuri. Rămâne să avem cazuri grave, cele care forțează sistemul medical, cele de terapie intensivă, care sunt la 195, într-o limită, sub 200 – să sperăm că le putem menține și atunci nu forțăm sistemul medical. Regulile rămân aceleași.

Cât timp nu vom păstra aceste reguli, vom avea o transmitere comunitară accentuată, iar transmiterea comunitară va atrage după sine și niște reguli în care să putem restricționa anumite focare, anumite zone sau anumite localități”, a declarat Tătaru la b1.