Informație de ultimă oră despre tulpina britanică COVID-19! Dă peste cap tot ce se știa până acum despre ea

Publicat: 13 04. 2021, 15:04
Actualizat: 13 04. 2021, 15:11
Foto ilustrativ: ISU-BIF

Două noi studii realizate în Marea Britanie au arată că noua tulpină de coronavirus, identificată pentru prima oară în Anglia, este mai contagioasă, dar nu mai periculoasă decât cea originală.

Rapoartele publicate în The Lancet Infectious Diseases şi în The Lancet Public Health, marţi, nu au găsit dovezi de simptome agravate sau ale unei mortalităţi crescute.

Tulpina, cunoscută ca B.1.1.7, a fost descoperită în luna septembrie a anului trecut în Kent, în sud-estul Angliei, şi a devenit virală până la sfârşitul lui 2020.

În luna ianuarie a fost asociată cu un vârf al epidemiei de COVID-19 din Marea Britanie, iar între timp a fost detectată în mai mult de 100 de alte ţări din întreaga lume.

Descoperirile făcute de studiile recente, care acoperă un interval cuprins între septembrie şi decembrie 2020, contrastează cu datele a cel puţin trei alte studii care leagă această aşa-zisă tulpină din Kent de o mortalitate mai mare.

Infecţia cu tulpina britanică este crescută în rândul tinerilor şi a miorităţilor etnice

Cercetătorii au descoperit că tulpina B.1.1.7 este mult mai contagioasă, iar mostrele colectate de la pacienţii infectaţi arată o cantitate crescută de virus în nasul şi gâturile acestora.

Studiile ne arată că, deşi această tuplină este mai contagioasă, ea nu alterează simptomele sau durata acestora, şi credem că vaccinurile se dovedesc eficiente împotriva ei”, a declarat Dr Mark Graham, de la King’s College Londra.

America întrerupe vaccinarea cu Johnson & Johnson!

America întrerupe vaccinarea cu Johnson&Johnson! Autoritățile de reglementare din SUA au solicitat oprirea temporară a utilizării serului produs de compania Johnson&Johnson din cauza problemelor de coagulare a sângelui suspectate. În România, primele doze din vaccinul Johnson&Johnson sunt așteptate să ajungă joi, 15 aprilie.

Anunțul oficial al stopării vaccinării cu serul antiCovid produs de Johnson&Johnson a fost făcut de Administraţia naţională a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA), precum şi de Centrul de Control al Bolilor (CDC). Cele două instituții coordonează campania de vaccinare din Statele Unite și sunt responsabile cu strategia adoptată la nivel național.

Ministrul Sănătății din Austria demisionează pe fondul oboselii! Rudolf Anschober, „epuizat” de pandemie

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, în vârstă de 60 de ani, a spus că are probleme cu tensiunea arterială și este „epuizat” din cauza provocărilor de gestionare a pandemiei de COVID-19. Acesta a anunțat că va demisiona.