Austria: Ministrul Sănătății demisionează pe fondul oboselii! Rudolf Anschober, „epuizat” de pandemie

Austria: Ministrul Sănătății demisionează pe fondul oboselii! Rudolf Anschober, „epuizat” de pandemie
Austria: Ministrul Sănătății demisionează pe fondul oboselii! Rudolf Anschober, „epuizat” de pandemie / Foto: Shutterstock
Publicat: 13/04/2021, 13:51

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, în vârstă de 60 de ani, a spus că are probleme cu tensiunea arterială și este „epuizat” din cauza provocărilor de gestionare a pandemiei de COVID-19.

Acesta a anunțat că va demisiona.

„În cea mai gravă criză a sănătăţii din ultimele decenii, ţara are nevoie de un ministru al Sănătăţii care să fie 100% apt. În prezent eu nu sunt”, a spus Rudolf Anschober, care s-a plâns de probleme de sănătate.

„Am preluat o slujbă foarte frumoasă şi provocatoare acum 15 luni. Se pare că nu au trecut 15 luni, ci 15 ani ”, a spus Anschober într-o declaraţie de presă.

Anschober, fost jurnalist şi profesor gimnazial, în vârstă de 60 de ani, este descris de Reuters, citat de Mediafax, ca fiind unul dintre cei mai populari politicieni din Austria, cunoscut pentru explicaţiile sale lungi şi răbdătoare despre situaţia pandemiei în Austria, de multe ori în timp ce susţinea conferinţe de presă însoţite de diagrame şi grafice.

Rudolf Anschober a preluat funcţia în ianuarie 2020, înainte ca pandemia să lovească Austria şi întreaga lume.

Cancelarul Austriei: Dacă Uniunea Europeană nu ajunge la o concluzie cu privire la implementarea pașapoartelor de vaccinare, unele state o vor face separat

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat joi că în cazul în care Uniunea Europeană nu poate conveni asupra oferirii unor beneficii pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au dobândit imunitate în urma infectării, atunci Austria și alte state membre care au opinii similare cu cea a țării sale vor avansa curând cu astfel de măsuri.

Austriecii primesc lunar cinci teste gratuite pentru Covid-19

Austria a decis să ducă la un alt nivel deja intensa campanie de testare pentru Covid-19 – autoritățile vor oferi gratuit, începând din martie, câte cinci teste lunare pentru toţi cetăţenii! Astfel, fiecare austriac se va putea verifica singur dacă s-a infectat sau nu cu noul coronavirus.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult