Un medic din Cluj, despre o nouă metodă de distrugere a SARS-CoV-2: „Aceasta înseamnă cercetare cu toate regulile respectate cu scrupulozitate”

Publicat: 23 03. 2021, 10:44
Actualizat: 23 03. 2021, 10:49
Sursă FOTO: Shutterstock

Un medic din Cluj propune o nouă metodă de distrugere a SARS-CoV-2. Doctorul Horia Maniu susține că radiația ionizantă poate influența câmpul electrostatic al virusului.

Mai mulți specialiști în domeniu sunt de părere că metoda trebuie studiată. Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la UMF Cluj-Napoca, a explicat pentru Agerpres cum funcționează această metodă.

Metodă de distrugere a SARS-CoV-2: Aplicarea energiei din exterior

„Cred că sunt două paliere de cercetare. Unul este la nivelul analizei virusului SARS-CoV-2, care ne-a demonstrat că este un adversar redutabil. Acolo sunt patru proteine care interacţionează între ele şi care îi dau un anumit comportament. Este proteina spyke (S), proteina de înveliş (E), proteina de membrană (M) şi nucleocapsida (N). Cele mai importante sunt comunicările între M şi N şi acolo, acest câmp electrostatic care le menţine într-o anumită formă şi care influenţează multiplicarea virală şi, prin comunicarea cu proteina S, infecţiozitatea, acolo le putem influenţa cu diverse forme de energie aplicate din exterior”, a explicat specilistul.

Prof. Dr. Gabriel Kacso este medic primar de radioterapie şi oncologie medicală. Acesta coordonează echipa medicală de la Centrul de Radioterapie Amethyst Cluj.

Specialistul a explicat că energiiile exterioare pot influența câmpul electrostatic al SARS-CoV-2. Medicul a punctat importanța realizării unor cercetări care trebuie făcute cu mare precauție.

„Această energie suplimentară care vine dinafară modifică câmpul electrostatic”

„Această energie suplimentară care vine dinafară modifică câmpul electrostatic, energiile care se creează între aceste reziduri din proteinele respective. Inclusiv radiaţiile ionizante, cele pe care le folosim pentru diagnostic, radiaţia x sau pentru terapie. Acelea, pe de o parte, le putem investiga în modificarea comportamentului virusului.

Aceasta înseamnă cercetare cu toate regulile respectate cu scrupulozitate, pentru că nu poţi să te joci cu asemenea virusuri în cultură. Trebuie nivele de securitate. Nici noi nu putem deplasa razele noastre, că-s ditamai acceleratoare sau aparate, nu le putem scoate să iradiem oriunde, nici ei nu pot scoate culturile de virus SARS-CoV-2 din laboratoare şi atunci o cale de mijloc este să folosim modele de virus hepatitic SARS (…) care nu are nocivitatea ticălosului care dă COVID-19 şi să vedem ce iese”, a mai explica doctorul Gabriel Kacso, pentru sursa citată.