Ecografia, noul tratament împotriva COVID-19? Un nou studiu arată cum învelișul virusului este distrus de ultrasunete – VIDEO

Ecografia, noul tratament împotriva COVID-19? Un nou studiu arată cum învelișul virusului este distrus de ultrasunete - VIDEO
Ecografia, noul tratament împotriva COVID-19? Un nou studiu arată cum învelișul virusului este distrus de ultrasunete / Sursă FOTO: captură YouTube
Publicat: 18/03/2021, 18:18
Actualizat: 18/03/2021, 18:18

Ultrasunetele pot distruge celulele coronavirusului forțând învelișul lor să se rupă și să implodeze, sugerează un nou studiu. Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au efectuat o analiză matematică bazată pe proprietățile fizice ale celulelor generice de coronavirus.

Se pare că ultrasunetele medicale pot distruge învelișul celulei și proteinele spike, provocând spargere acestuia și implozia. Ultrasunetele sunt deja utilizate ca tratament pentru calculii renali. Echipa de la MIT solicită cercetări suplimentare privind viabilitatea ca tratament pentru COVID-19, relatează dailymail.co.uk.

Simulările pe computer au creat un model de coronavirus general, familia de virusuri în care se regăsesc COVID-ul, gripa și HIV-ul. Cercetătorii au descoperit că învelișul coronavirusului se rupe și implodează în mai puțin de o milisecundă. Însă doar în condiția în care este expus la ultrasunete între 25 și 100 MHz.

Ultrasunetele pot distruge celulele coronavirusului

La 100 MHz, simularea a dezvăluit faptul că învelișul virusului implodează. Acest lucru este cauzat de faptul că rezonează cu frecvența naturală de vibrație a membranei. Acesta este un fenomen care apare atunci când o frecvență de undă specifică se aliniază cu proprietățile inerente ale unui material, amplificând continuu vibrațiile.

Este același mecanism care permite cântăreților de operă să spargă pahare de vin. De asemenea, o problemă pentru constructorii de poduri. Dacă frecvența vântului sau a pașilor se aliniază cu proprietățile naturale ale podului, acesta se clatină incontrolabil.

Cum distrug ultrasuntele învelișul virusului

„Aceste frecvențe și intensități se încadrează în intervalul de siguranță care este utilizat pentru imagistica medicală”, spune Tomasz Wierzbicki, profesor de mecanică aplicată la MIT și autor principal al studiului.

Oamenii de știință spun că rezultatele studiului ar trebui interpretate cu precauție.

Cu toate acestea, varianta ca infecțiile cu un coronavirus, inclusiv SARS-CoV-2, să poată fi tratate prin ultrasunete ar putea fi astfel una posibilă.

„Am demonstrat că, sub excitația cu ultrasunete, învelișul virusului și proteinele spike vor vibra, iar amplitudinea acelei vibrații va fi foarte mare, producând tulpini care ar putea rupe anumite părți ale virusului, afectând vizibil învelișul exterior și, eventual, daune invizibile asupra ARNului din interior”, spune profesorul Wierzbicki.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
EXPLOZIE de CAZURI de INFECTARE cu COVID, la CONSTANȚA
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Nicolae Ciucă a dat ordin! Urgenţă maximă în România: Trebuie să avem o intervenție rapidă!
Doliu în lumea filmului! Un nume uriaș ne-a părăsit. Va fi de neuitat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...